|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Håndtering af habitter
Habitter er ikke noget, man vasker hver dag, og det med rette, fordi det som oftest er nok bare at hænge det til udluftning eller dampe og børste tøjet med en textilbørste.

Desværre er der nogle gange ingen anden udvej end vask. Det nemmeste er selvfølgelig at aflevere tøjet til et renseri, men det er også dyrt, slider på tøjet.

Hæng aldrig tøjet direkte ind i skabet uden først at børste det og lade det hænge til luftning natten over, og gerne udenfor.

Bukserne er det nemmeste at vaske her behøver du bare at tage hensyn til det mest følsomme tekstil. Er bukserne for eksempel lavet af tweed, så er hovedtekstilet uld, og skal vaskes på uld-programmet i vaskemaskinen med skånevaskemiddel, eller alternativt i hånden med skånevaskemiddel eller sæbe.

Det er vigtigt at bevare pressefolden og ikke at lade bukserne ligge for længe i maskinen eller at vride dem efter håndvask.

Du kan godt stryge pressefolderne, mens tøjet stadig er fugtigt. Husk at se nøje efter, hvilken varme man anbefaler for tøjet. Når du stryger presser du pressefolderne med et håndklæde imellem, gerne ved høj varme. Det er dog ofte tilstrækkeligt bare at tørre tøjet og stryge pressefolder bagefter.

Habitter har ofte skulderpuder, og har derfor ikke godt af at blive presset ind i en vaskemaskine. Det kan være meget svært at få formen igen, og ofte kryber stoffet mere end foret, hvilket gør tøjet deformt. Derfor kan en lokal rengøring af pletter med vaskemiddel eller sæbe anbefales. Det er vigtigt at skylle ordentligt efter og presse det overskydende vand ud med et håndklæde såvel som stryge, mens tøjet er fugtigt.

Kommer du hjem efter en fest og synes, at habitten er krøllet, så kan du hænge den i badeværelset, mens du bader, og lade det hænge i det dampfulde rum. De fleste folder vil da glattes ud, og du kan nøjes med kun at stryge tøjet pletvist dagen efter.

Kategorier på sider:

Morgan skjorter Vedligeholdelse af habitter Habitter Jakkesæt diverse Den rigtige størrelse Skøne Slipset Strømperne Van Heusen stjorter Skjorter Blazer Habit Gode råd om habitter Habit diverse Skjorten Slips Herresko Herretøj Slips diverse Herreundertøj Håndtering af habitter Manchetknapper Knapperne
 
 
 Du er her: Habit - Tøj og sko Habit - - Hvad er Habit en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.